Historiek

Van mus tot mus

Mushoeve in 1989
1899

De oorspronkelijke hoeve werd bewoond door de familie Jacobs. De familievader, de Nederlander Wilhelmus Jacobs, werd in de volksmond ‘Mus den Hollander’ genoemd.

1960

Een Antwerpse familie koopt de hoeve en renoveert ze tot vakantiewoning. Er werden dakkappellen geplaatst en van de oude hooizolder werden slaapkamers gemaakt. De rode gevel en groene luiken werden zwart en wit geschilderd.

Mushoeve in 1960
Mushoeve in 1960
1983

De familie Van Hoof – Arnauw koopt de oude hoeve van de Antwerpse eigenaar. Ze combineerden voor de inrichting eigentijds comfort met authentieke elementen en woonden er 25 jaar met hun 2 kinderen, paarden en honden.

2009

Vanaf 2009 wordt de hoeve 9 jaar aan een antiquair verhuurd, die er meubels renoveerde en tentoonstelde. De authentieke inrichting bleef al die jaren behouden.

Mushoeve in 2009
2018

Met respect voor het verleden werd een grondige renovatie uitgevoerd om van de hoeve een unieke evenementenlocatie te maken. Het authentieke karakter werd bewaard en gecombineerd met een moderne toets. De hoeve werd gedoopt tot Mushoeve, naar de oorspronkelijke bewoner ‘Mus den Hollander’ en “Muske”, de koosnaam van de dochter des huizes.

Historiek

Van mus tot mus

“Na een kwarteeuw familiegeschiedenis en een decennium verhuren, keerden we terug naar de hoeve die ons zo nauw aan het hart lag om ze te renoveren met een knipoog naar het verleden.”
Ria Arnauw, zaakvoerster

Mushoeve in 1989
1899

In 1899 werd de oorspronkelijke ‘Hellekeshoeve’ bewoond door de familie Jacobs. De familievader, Wilhelmus Jacobs, was een Nederlander en werd in de volksmond ‘Mus den Hollander’ genoemd.

Mushoeve in 1960
1960

In de jaren ’60 werd de hoeve door de familie Bruyninckx gekocht en van boerderij tot woning gerenoveerd. Er werden dakkappellen geplaatst en van de oude hooizolder werden slaapkamers gemaakt. De rode gevel en groene luiken werden zwart en wit geschilderd. Deze familie heeft de hoeve als vakantiewoning bewoond tot het begin van de jaren ’80.

Mushoeve in 1960
1983

In 1983 kocht de familie Van Hoof – Arnauw de oude hoeve van de familie Bruyninckx. Ze woonden er vervolgens jarenlang met hun 2 kinderen, paarden en honden. Ze combineerden voor de inrichting eigentijds comfort met authentieke elementen.

Mushoeve in 2009
2009

In 2009 verhuisde de familie Van Hoof – Arnauw naar Lier en ze verhuurden de hoeve de daarop volgende 9 jaar aan een antiquair die er meubels renoveerde en tentoonstelde. De authentieke inrichting bleef al die jaren behouden.

Mushoeve in 2019
2019

In 2019 werd de hoeve door de familie Van Hoof – Arnauw volledig gerenoveerd met respect voor aspecten uit het verleden. Het authentieke karakter en de ziel van de hoeve werden bewaard en gecombineerd met een frisse moderne toets. Het idee groeide om een unieke locatie te creëeren waar bedrijven in alle rust kunnen vergaderen. De familie doopte de hoeve tot ‘Mushoeve’ naar de oorspronkelijke bewoner Mus den Hollander en naar ‘Muske’ , de koosnaam waar ze hun dochter al jarenlang mee aanspreken.